Hyves Twitter Youtube Facebook
Volg Kickboxing-Geldermalsen ook via
Kickboxing Geldermalsen
Kickboxing Geldermalsen
Kickboxing Geldermalsen

Leuk dat u interesse heeft in deze sport. Het betekent dat u interesse heeft om uw kind kickbokslessen bij ons te laten volgen. Is kickboksen voor kinderen eigenlijk wel veilig, en u vraagt zich waarschijnlijk ook af welke voordelen kickboksen uw kind kan bieden?

Kickboksen voor kinderen is bij ons een veilige activiteit. De jongens en de meisjes sporten allemaal samen. We concentreren ons op het leren van eenvoudige technieken en hanteren bepaalde basismethoden en trainingsprincipes. Maar ook rekken en strekken, trainen met pads en trainen met stoot- en trapkussens komen aan de orde. Kinderen spelen veel en graag en daarom werken we ook met 'tik-, stoei- en trefspelen'. Kinderen leren beter wanneer ze spelenderwijs trainen en zichzelf vermaken. We eindigen de les meestal met 'sparren'. Dit is een soort 'minigevechtje' tegen een ┬┤tegenstander┬┤ zonder contact op het hoofd in een comfortabele maar uitdagende atmosfeer.

Door deze vorm van Kickboksen weten ze al vrij snel hoe ze zichzelf kunnen verdedigen. Het geeft uw kind een kans om zijn of haar lichaam en geest te sterken. Ze worden rustiger, kunnen beter omgaan met kritiek, krijgen meer zelfdiscipline en zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is iets dat veel teamsporten niet kunnen garanderen terwijl juist dit een cruciaal aspect is van het Kickboksen. Kickboksen is in principe een individuele sport maar vanwege de wisselende partneroefeningen leren ze ook een 'teamspirit' te bouwen.

Sommige kinderen hebben schijnbaar een nooit eindigende energie. Kickboksen is een buitengewone uitlaatklep voor kinderen met een hoog energielevel. Het helpt ze stoom af te blazen zodat ze een stuk kalmer naar huis gaan. Kickboksen is een leuke activiteit omdat het kinderen helpt om hun fysieke gezondheid en hun algemene welzijn te verbeteren.