Hyves Twitter Youtube Facebook
Volg Kickboxing-Geldermalsen ook via
Kickboxing Geldermalsen
Kickboxing Geldermalsen
Kickboxing Geldermalsen

Je hoeft geen goede conditie te hebben om te starten met kickboksen. Je ziet al resultaten in een paar weken en je voelt je al snel stukken beter. De gevorderde studenten zullen je helpen om je op gang te helpen. Onze lessen zijn daarom ook 'mixed classes'. Iedereen kan instappen op zijn eigen niveau. Studenten worden aangemoedigd om met verschillende mensen te werken. Dus als je wilt beginnen met wedstrijdkickboksen, je huidige niveau naar een hoger niveau wilt tillen of alleen maar plezier in de sport wil hebben dan ben je aan het juiste adres. Iedereen was ooit een beginner! Ook ervaren kickboksers kunnen bij ons terecht zodat je je huidige niveau kan onderhouden of je niveau verhogen.

Veel technieken worden vooral samen met een partner gedaan waardoor je direct leert om, in verdedigende en aanvallende vormen, fysiek contact te maken met je trainingspartner. Tijdens de training draag je meestal bokshandschoenen en scheenbeschermers. In de lessen zal je kennismaken met veel technieken maar de basistechnieken en basiscombinaties van stoten en trappen worden steeds weer geoefend om de perfecte vorm te krijgen. De bedoeling is om een stadium te bereiken waarin je instinctief en effectief op een aanval kan reageren. Door regelmatig te oefenen ontstaan er bepaalde reflexen. Je reacties moeten onbewust worden want als je een oplossing moet bedenken tijdens een aanval dan is het juiste moment daarvoor allang voorbij. Het uiteindelijke doel is spontaan handelen tijdens onverwachte situaties!

In tegenstelling tot de traditionele vechtsporten zal je al redelijk snel kennismaken met het vrije gevecht zodat je op realistische wijze in 'contact' komt met diverse trap- en stootcombinaties. Het voordeel hiervan is dat je de praktische kant van het vechten zeer snel ervaart waardoor je al snel inzicht krijgt in een 'werkelijke' gevechtssituatie. Het sparren vereist wel veel van je concentratie- en reactievermogen. Daarom trainen we voorzichtig en voeren we technieken, zeker in het begin, rustig uit zodat er bij beide partijen geen blessures ontstaan. In het begin mist men de nodige controle en daarom is het van belang om regelmatig te trainen zodat je de technieken door en door gaat leren beheersen.

We hanteren een warming-up en een gedegen opbouw van de training. De bedoeling is dat je altijd op je eigen niveau mee traint maar wel iedere keer het maximale uit jezelf en de training haalt. Dit is ook een van de redenen dat we een aantal trainingsprincipes en trainingsregels volgen. We gebruiken o.a. oefenvormen die aansluiten bij de prestatie die van je gevraagd wordt van wat je bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd of in een zelfverdedigingsituatie zou moeten doen.