Hyves Twitter Youtube Facebook
Volg Kickboxing-Geldermalsen ook via
Kickboxing Geldermalsen
Kickboxing Geldermalsen
Kickboxing Geldermalsen

Wil je vechten in de ring? Dat kan bij Kickboxing Geldermalsen. Als je als wedstrijdvechter het maximale wilt bereiken, dan is het verstandig om een professionele houding aan te nemen. Je zal concurreren tegen een vechter met een vergelijkbaar gewicht en iemand met dezelfde mate van ervaring en met een vergelijkbaar aantal gevechten. Hoe verder je komt des te technischer je moet zijn om succesvol te zijn in het kickboksen. De interactie tussen de vechters, de snelle rolwisseling tussen aanvaller en verdediger en de hoge actiesnelheid maakt het noodzakelijk de eigen handelingsintenties zo lang mogelijk verborgen te houden, dan wel deze van de tegenspeler zo vroeg mogelijk te ontdekken. Verder is het de bedoeling om elkaar proberen te overtreffen door middel van trap- en stoottechnieken.

Vechten in de ring heeft veel aspecten. Techniek, timing, ritme, beweging, strategie en ringtechniek moet worden aangeleerd en geoefend. Kickboksbewegingen moeten ´intentioneel´ worden verricht, explosief zijn zoals in de wedstrijd! Trappen en stoten moeten een ´bite´ hebben! Het belangrijkste aspect voor kickboksers is het leveren van verhoogde explosieve kracht (power). De handelingen moeten niet alleen zo snel mogelijk plaatsvinden, maar ook zo krachtig mogelijk worden verricht. Korte, explosieve momenten gevolgd door korte momenten van herstel.

Er mag niks aan het toeval worden overgelaten. We beperken ons met wedstrijdtraining tot dat wat in het sparren en in de wedstrijd nodig is. We laten de boksers intensief en explosief bewegen. Intense sparring sessies zijn een goede manier om je 'cardio' te verbeteren en om tegelijkertijd te werken aan je techniek. Sparren is een kans om de wat moeilijkere en meer ingewikkelde technieken of in de les aangeleerde combinaties op een echt persoon in een oefensituatie uit te proberen. Probeer altijd te sparren met mensen die beter zijn dan jij.

Een ontwikkeld lichaam is ook een integraal onderdeel van de vorming en kan het risico op letsel aanzienlijk verlagen tijdens een wedstrijd. De vechter is daarnaast vertrouwd met het gevoel van contact van een aanval en heeft geleerd hoe te reageren. Lichaam en geest moeten een zijn: Je mentale 'state-of-mind' is net zo belangrijk als je fysieke conditie. Het is belangrijk dat je actief blijft om je uithoudingsvermogen tot op de dag van de wedstrijd te behouden.

Lijkt dit je wel wat? Geef je dan op bij een van de instructeurs. Ben je onder de 18 dan moeten jij en je ouders en/of verzorgers een akkoordverklaring tekenen. Ben je ouder dan 18 jaar dan is je eigen handtekening voldoende.