Hyves Twitter Youtube Facebook
Volg Kickboxing-Geldermalsen ook via
Kickboxing Geldermalsen
Kickboxing Geldermalsen
Kickboxing Geldermalsen

Kickboksen of Kickboxing is van oorsprong een Japanse vechtsport en is een gecombineerde stijl tussen full contact karate en Thai boksen. Kickboksen is een dynamische, tactische maar vooral effectieve full-contact vechtsport.

Kickbokstraining daagt het lichaam uit op een andere manier. Het is leuk om te weten dat kickboksen heel goed is voor 'stress relief'. Verder helpt kickboksen je om op een zeer positieve manier calorieën te verbranden. Research heeft uitgewezen dat kickboksen de student helpt om tussen de 350 tot 450 calorieën per uur te verbranden. De reden dat kickboksen zo effectief in vetverbranding is, komt omdat kickboksen een ´full-body exercise´ is.

Tijdens de trainingen heb je verschillende beschermende materialen nodig zoals bokshandschoenen, scheenbeschermers, kruisbeschermer, gebitsbeschermer en zwachtels/bandages. Gebruik je deze niet, dan verhoog je de kans op blessures. In het begin kan je scheenbeschermers en bokshandschoenen bij ons gratis gebruiken.

Bokshandschoenen zijn gemaakt ter bescherming van de handen en niet zodat de klap minder hard aan komt. Een oz. is +/- 28,5 gram. De 8 en 10 oz. handschoenen zijn wedstrijdhandschoenen. Over het algemeen zijn 12 oz. voor de jeugd en de dames. De 14 oz. en 16 oz. zijn voor de heren die zwaar willen trainen of als voorbereiding op wedstrijden.

De hand en pols bestaan uit zeer veel kleine botjes en deze kunnen helaas makkelijk kneuzen of breken. Zwachtels zijn daarom nodig om de pols en hand te ondersteunen tijdens de stoten. Om te voorkomen dat de handen breken of kneuzen dien je op het moment van raken goed te knijpen in je handen zodat er spanning op de vuist staat.